Gitaarorkest

Cordes-Amis-in-Catharinakapel-2014Het gitaarorkest bestaat vanaf 2006. Op een voorspeelavond bracht dirigent Theo de Bruijn, die ook lesgeeft aan de gitaarschool, een aantal leerlingen bij elkaar en liet ze het James Bond thema spelen. Dit werd een daverend succes en er werd besloten hier meer mee te doen. Een groepje leerlingen ging in meer optredens spelen en hebben in deze periode zelfs een CD opgenomen. Het samenspelen beviel zo goed bij de dirigent en de leerlingen dat er een gitaarorkest in leven werd geroepen. Aan alle gitaarschoolleerlingen vanaf het derde jaar werd gevraagd om mee te doen aan het gitaarorkest.

 

Momenteel telt het gitaarorkest 18 enthousiaste leden en een dirigent. Eens in de twee weken wordt er op vrijdagavond ca. 1,5 uur gerepeteerd. Het gitaarorkest staat open voor alle muziekstijlen en heeft voor elke leerling en luisteraar iets gewilds. Momenteel bestaat het repertoire uit stukken, waaronder Budapest,The A Team, Asturias van Albeniz, het 007 thema, de Habanera van Bizet en nog vele andere leuke en bekende stukken. Bent u nieuwsgierig naar de stukken die wij nog meer spelen en wil u een keer komen kijken? Dan bent u van harte welkom bij onze optredens.

 

Wij zijn uiteraard altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste leden voor het orkest. U kunt u meteen opgeven door te bellen of een mail te sturen naar Gitaarschool Cordes Amis, maar als u liever eerst wil komen kijken is dat natuurlijk ook mogelijk. Ook in dit geval stuurt u een mail naar onze dirigent. Hij zal u dan de exacte datum van de repetitie en eventueel de bladmuziek die nodig is voor die repetitie sturen. U kunt dan een repetitie meedraaien en daarna besluiten om eventueel lid te worden. De repetities vinden plaats in de Sterrenschool, Pretoriuswstraat 7 in Ermelo. Eens in de twee weken wordt er op vrijdagavond van 18.45 tot 20.15 uur gerepeteerd. Natuurlijk is het ook mogelijk om lid te worden van het orkest als u geen lid bent van de gitaarschool. Het is echter wel noodzakelijk dat u bekend bent met uw gitaar en bladmuziek kunt lezen. Leerlingen van de gitaarschool zijn van harte welkom vanaf hun derde jaar.

 

Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met Theo de Bruijn, hij kan u meer gegevens verstrekken over de repetitiedata, kosten, locaties en eventuele andere vragen die u nog heeft. Wij zien u graag verschijnen bij een van onze repetities!

Cordes-Amis-in-Catharinakapel-2014 Cordes-Amis-in-Dialoog-2014 Cordes-Amis-in-Dialoog-2013-2